Sfaturi de calatorie

Sfaturi de calatorie

 

Calatoria cu autocarul

Pentru excursiile cu autocarul te rugam sa te prezinti la locul de imbarcare cu cel putin 30 de minute mai devreme fata de ora de plecare mentionata in grila de imbarcare.

La plecarile de autocar din tara pot aparea anumite decalaje fata de progamul estimat din diverse motive care nu tin de agentia noastra.Asezarea in autocar va fi realizata de ghidul insotitor, conform diagramelor de imbarcare, in functie de ordinea inscrierii turistilor la respectivul program.

Autocarele fac popasuri pe traseu din aproximativ 3 in 3 ore.

Calatoria cu avionul

Pentru excursiile cu avionul, actele de identitate sunt documentele obligatorii de calatorie. Asigura-te bine ca nu le-ai lasat acasa.

Biletele de avion pentru zborurile charter sunt electronice, check-in-ul se face in general pe liste de pasageri, de aceea ridicarea biletelor se face in aeroport, de la reprezentantul agentiei.

Pentru efectuarea formalitatilor de check-in trebuie sa te prezinti obligatoriu cu 120 de minute inainte de ora de decolare.

Orarul de zbor al charterelor poate fi modificat de catre compania aeriana. Agentia te va informa in timp util daca acest lucru se intampla. In acelasi timp este responsabilitatea turistului sa reconfirme orarul de zbor cu cel putin o zi inainte de plecare.

Taxele de aeroport pot suferi modificari in functie de evolutia pietei combustibililor. Greutatea maxima admisa gratuit la bagajul de cala este de 20 kg.

Transportul bagajelor care depasesc aceasta greutate este supus unor tarife suplimentare.

Calatoria cu automobilul

Pentru calatoria cu masina vei avea nevoie si de certificatul de inmatriculare al automobilului. O asigurare auto s-ar putea dovedi extrem de utila. Cartea verde nu este obligatorie, dar serveste drept dovada de asigurare recunoscuta la nivel international.

Utilizarea sistemelor anti-radar sau de detectare a radarului de catre soferi pe drumurile publice este interzisa prin lege.

Respecta regulile de circulatie! Iar aici ne referim si la prevederile referitoare la obligativitatea purtarii centurii de sigurantă, a neutilizarii telefonului mobil in timp ce conduci sau a limitarilor de viteza!

Nu uita sa achizitionezi vignetele necesare pentru a putea rula pe drumurile publice sau pe autostrazi.

Parcheaza-ti masina doar in spatii amenajate. In lipsa acestora, trebuie sa respecti zonele in care se afiseaza parcarea sau stationarea interzise. In caz contrar, risti ca masina sa iti fie ridicata si sa o poti recupera doar dupa achitarea amenzii.

Nu uita!

Este bine sa ai in permanenta asupra ta un document de identitate valabil, pentru a-l putea prezenta autoritatilor in cazul in care ti se va cere sa te legitimezi. Pentru a usura efectuarea formalitatilor necesare in caz de furt al actelor, recomandam sa iti pastrezi copii ale pasaportului si ale permisului de conducere auto in locuri diferite de originale.

Masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma. Pentru iesirile in oras, in special in zonele aglomerate, este recomandabil ca documentele personale sa fie lasate la hotel si sa se pastreze numai o copie a actelor de identitate.

In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei. In cazul pierderii pasaportului romanesc, se recomanda sesizarea biroului local de politie si a oficiului consular roman cel mai apropiat.